De Klant

Bolletje ontwikkelde een samenwerkingsplatform van verschillende merken waarop lekkere ontbijt ideeën gedeeld worden. Want wij eigenwijze Nederlanders eten al jaren hetzelfde als ontbijt. Terwijl ons lichaam eigenlijk beter leeft op wat meer variatie.

De Uitdaging

Hoe krijgen we Nederland aan nieuwe ontbijtjes? Weg met de standaard boterham met kaas, of een traditioneel bakje yoghurt met crusli of kant-en-klare ontbijtgranen 🤢. Welke baricades kunnen we wegnemen om mensen gevarieerder, bewuster en lekkerder te ontbijten?

DeOntbijtmakers_6_HR_05-W

Onze aanpak

De ontbijt inspiratie hebben we ingedeeld in vier verschillende soorten. Als richtlijnen voor de fotografie van deze soorten hebben een gids ontwikkeld om een recept in één oogopslag te onderscheiden per categorie. Er zijn namelijk snelle ontbijtjes, speciale momenten, uitgebreid of ontbijtjes met een bewuste keuze. Op basis van een inspirerende blog hebben we diverse recept-voorstellen gedaan waardoor steeds een ontbijtonderwerp werd ondersteund met originele recepten.

Concept­ontwikkeling

Recept-ontwikkeling

Contentcreatie

Samenwerking

Voor dit mooie ontbijtplatform konden we gebruik maken van het hele assortiment van HK Living. Zij maken prachtig services en accessoires die goed passen bij de moderne recepten die we voor het platform schreven. De schaaltjes, mokken, doeken en onderzetters van deze shoots komen dus (bijna altijd) uit hun catalogus. 

Het Resultaat

Inspiratie. We hebben een enorme hoeveelheid inspiratie gemaakt voor De Ontbijtmakers. In verschillende shoots hebben we watertandend beeldmateriaal gemaakt voor 96 recepten om de website en social-media kanalen van De Ontijtmakers te vullen. Van heerlijke zonnige beelden tot sfeervolle Halloween-recepten en zelfs een feestelijk 3-gangen kerst-ontbijt.