Wauw Factory en De Oude Bieb openen eerste CadeaubonHotspot in Zeewolde

Zeewolde, april 2015 – Van 14 t/m 24 april vindt de landelijke Cadeaubon Tiendaagse plaats. Tijdens deze tien dagen worden overal in het land ‘Deelwinkel Cadeaubon Hotspots’ geopend. Op deze Hotspots kunnen mensen door middel van de Deelwinkel Cadeaubon een dienst geven aan iemand die ze nog niet kennen en/of een ingevulde bon meenemen om te gebruiken, zonder dat het een tot het ander verplicht. De bonnen zorgen er voor dat nog meer mensen kunnen delen wat ze willen delen. Op vrijdag 17 april wordt de eerste Hotspot in Zeewolde geopend, De Oude Bieb!

De eerste landelijke Cadeaubon Tiendaagse gaat op 14 april van start. Van de Achterhoek tot Amsterdam, van Zuid-Limburg tot Assen, tal van plekken sluiten zich aan om hotspot te worden. Initiatiefnemer van de Deelwinkel en de Cadeaubonnen Juul Martin opent iedere hotspot samen met lokale ambassadeurs. Martin werd landelijk bekend door het bouwen van een huis zonder geld (Huis van Overvloed) en de deelwinkel. ‘Het is mooi om te merken hoeveel mensen op zoveel plekken aan de slag gaan om delen nog makkelijker te maken.’ Aldus Martin. ‘De bonnen zijn een aanvulling op wat je al deelt met je buren en wat je online deelt via allerlei websites. Op een hotspot liggen blanco bonnen, waar eenieder op kan aangeven welke dienst die persoon wil weggeven. Bijvoorbeeld een hond uitlaten, iemand ergens heen brenge, het uitlenen van gereedschap of het geven van uitleg over iets. Iets wat je leuk vindt. Een ander kan die bon dan pakken en verzilveren, door contact op te nemen met de aanbieder van de bon.’ Het nemen van een bon verplicht uiteraard niet tot het geven van een bon en er hoeft geen wederdienst tegenover het verzilveren van de bon te staan.

De Deelwinkel Cadeaubon is een niet-commercieel initiatief en dient alleen het doel om mensen te verbinden met wat zij te delen hebben. De bonnen zijn ontwikkeld in de Deelwinkel in Nijmegen, waar ze een groot succes zijn. Vanwege dit succes worden er tijdens de tiendaagse 6000 bonnen over het land verspreid over minstens tien hotspots.

Eerste Hotspot in Zeewolde
De Wauw Factory is ambassadeur van de ‘Deelwinkel Cadeaubon Hotspots’ en is met dit initiatief naar De Oude Bieb gekomen. Zij, de Wauw Factory, zal de Hotspots in Zeewolde, en waarschijnlijk heel Flevoland, gaan voorzien van cadeaubonnen en contactpersoon zijn voor deze Hotspots. De eerste hotspot die wordt geopend in Zeewolde is de Oude bieb. Ook De Basisz zal vanaf die dag Hotspot zijn. De opening van de Hotspot in De Oude Bieb gebeurt vrijdag 17 april om 10.30. Juul Martin komt de Hotspot openen en zal een korte uitleg geven over het principe van delen en het concept van de Cadeaubonnen. De bedoeling is dat de eerste bonnen dan door de aanwezige mensen ingevuld worden, zodat er direct al een leuke collectie bonnen ligt.

Er is genoeg-principe
De Deelwinkel Cadeaubon gaat uit van het ‘Er is genoeg-principe’. ‘Stel je een oneindig grote tafel voor’, legt Martin uit. ‘Die tafel wordt gevuld we met alles we iedereen wil delen. Daarbij spreken we af dat we ook mogen pakken als we zelf iets nodig hebben. Dan maken we gebruik van het genoeg dat er al is zonder te ruilen of schuld te creëren.’ De cadeaubonnen maken wat er op tafel ligt beter vindba en zichtbaarder; de hotspots zijn allemaal stukjes van deze oneindige, imaginaire ‘Er is genoeg-tafel’ en een aanvulling op het aanbod via websites uit de deeleconomie.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.