#Poepenopdedijk

Bent u de afgelopen maand al eens wezen plassen bij de Biezenburcht op de dijk richting Harderwijk? Grote kans dat het u opviel dat dit geen doorsnee toiletbezoek was…

Wist u dat de Biezenburcht een stichting is? Deze stichting vertelt meerdere verhalen. Eén van die verhalen is de omgeving. Op de dijk zit de Biezenbucht tussen het water, weiland en een prachtig natuurgebied. Om dit verhaal over de omgeving te vertellen had directeur Ewout een leuk idee: “Hoe mooi zou het zijn als onze gasten de tijd die ze op het toilet zit, nuttigkunnen gebruiken!” Met de vraag “Kunnen we een beleving maken van ons toilet?” kwam Ewout bij de Wauw Factory binnen.

De Wauw Factory heeft hier over nagedacht en kwam met een pakket aan mogelijkheden, die prima te combineren zijn op het toilet. Mensen onderwijzen op het toilet en vertellen wat er allemaal te beleven is rondom de Biezenburcht. Hoe ga je ervoor zorgen dat mensen zich niet vervelen?

“Alsof je zit te poepen midden op de dijk!”, was de oplossing van Ewout. Dat bleek het missende puzzelstukje te zijn voor de beleving op het toilet. Hier is de Wauw Factory mee aan de slag gegaan, want hoe gaaf is het om dit zo realistisch mogelijk te maken!

Inmiddels is het toilet af! Als je de eerste deur open doet valt je oog meteen op het gras. Je wil bijna je schoenen en sokken uit doen om de grassprietjes tussen je tenen te voelen, zo echt. Maar dan de volgende deur, zodra deze opengaat stap je de buitenlucht in. De geur, de geluiden, het zonnetje op je hoofd, het uitzicht…

Een gigantische panorama foto van het natuurgebied pal naast de biezenburcht is helemaal om je heen geplak in de vorm van metersgrote stickers. Op het plafond een blauwe lucht met heldere wolken en op de vloer grassprietjes alsof je ze kunt voelen.

Meteen vallen de vogelgeluiden op, het is alsof je midden in de natuur staat. Na een poosje hoor je een vriendelijke vrouwenstem die zichzelf voorstelt. Ze vertelt van alles over dieren, planten en de gebieden die je om je heen ziet. En heb je nog tijd over en ben je niet genoeg te weten gekomen over de aangesneden onderwerpen, dan kun je meer informatie en leuke weetjes lezen op de posters om je heen.

Passend bij de prachtige omgeving ruik je de frisse buitenlucht. Geen standaard toiletverfrisser, maar een op maat gemaakte buitenlucht. Het vers gemaaide gras past goed bij de groene omgeving. En alsof dat nog niet genoeg is, is het geheel aangekleed met drijfhout uit de naast gelegen sloot, veren van ganzen die voor de deur grazen en riet en keien die langs het Wolderwijd stonden.

Pas na een minuut valt het je op… Ik zit gewoon echt op de dijk te poepen!!

Meer informatie over de Biezenburcht vind je op www.debiezenburcht.nl. Wil je ook zo’n gaaf product bij jouw organisatie of bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.